Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ:  Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Ρήσος……….

ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΜΙΘΕΟΙ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: ΡΗΣΟΣ

Στις 25 ΜαSHMAΐου 2008 περίπου 40 ποδηλάτες εμφανίστηκαν στους δρόμους της Ορεστιάδας, με σκοπό να προβάλλουν και να διαδώσουν το ποδήλατο ως μέσο άθλησης, ψυχαγωγίας, περιήγησης και μετακίνησης μέσα στην πόλη αλλά και να διεκδικήσουν ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας τόσο στους ποδηλάτες όσο και στους πεζούς. Από την κίνηση αυτή και από την αγάπη αυτών των ανθρώπων – ιδρυτικών μελών για το ποδήλατο, δημιουργήθηκε η ιδέα και με την υπ’ αριθμ. 80/851/63/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ορεστιάδας που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου 2008, ιδρύθηκε ο Ποδηλατικός Όμιλος Β. Έβρου «Ρήσος» ή Π.Ο.Β.Ε.
Η αρχή έγινε, ο Π.Ο.Β.Ε. άρχισε να δραστηριοποιείται πλέον ενεργά με πολλές εκδηλώσεις στην πόλη της Ορεστιάδας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα οι πολίτες αυτής της πόλης που αγαπάμε, να θυμηθούν ότι κάπου είχαν ξεχασμένο ένα ποδήλατο που τους έκαναν δώρο ως παιδιά ή που είχαν κάνει δώρο στα δικά τους παιδιά και δειλά – δειλά στην αρχή ν’ αρχίσουν και αυτοί με τη σειρά τους να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για την καθημερινή μετακίνησή τους.
Τα ποδήλατα εμφανίστηκαν και η διάθεση όλων άλλαξε!!! Είναι τόσο εύκολο να πεις καλημέρα, να χαιρετήσεις τους φίλους, να σταθμεύσεις αμέσως δίπλα τους…….. χωρίς να ψάχνεις με τις «ώρες» να βρεις θέση για το παρκάρισμα του πολυδάπανου αυτοκινήτου.
Τα μέλη του Π.Ο.Β.Ε. που ξεκίνησαν σαν παρέα φίλων, άρχισαν να μεγαλώνουν και μαζί τους η ανάγκη για ακόμη περισσότερες δράσεις και ανάπτυξη. Η ιδέα του αθλητισμού θα έδινε ακόμη περισσότερη δύναμη στα πετάλια και έτσι στις 9 Νοεμβρίου 2009 με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Π.Ο.Β.Ε. εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού και η μετονομασία του ομίλου. Έτσι με την υπ’ αριθμ. 16/1620/204/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ορεστιάδας που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2010, ο Π.Ο.Β.Ε. μετονομάστηκε σε Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «Ρήσος» και στεγάστηκε στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης σε γραφείο που μας παραχώρησε για χρήση και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό, ο Δήμος Ορεστιάδας.
Με την τροποποίηση του καταστατικού και την ιδιαίτερα σημαντική υποστήριξη του δικηγόρου κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου (αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του και γι΄ αυτό το λόγο ως ένδειξη τιμής κατέχει τον Α/Α 1 στο βιβλίο μητρώου μελών) ο Π.Α.Σ.Ορεστιάδας μπορούσε να υποβάλει τα δικαιολογητικά για την εγγραφή του ως μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π. αφού εξέτασε λεπτομερώς τα δικαιολογητικά, ενέκρινε ομόφωνα την εγγραφή του Συλλόγου στη δύναμη της Ομοσπονδίας με ημερομηνία εγγραφής την 25 Αυγούστου 2010. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος ανήκει στην Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ) που αποτελεί Παράρτημα της Ε.Ο.Π για την διοργάνωση τοπικών αγώνων.
Η αρχή έγινε….. το όνειρο μεγάλωσε…. πήρε μορφή…. διοργάνωσε εκδηλώσεις…..έγινε μέλος της Ε.Ο.Π και της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ…. συμμετείχε ενεργά στην αθλητική και πολιτιστική ανάπτυξη αυτού του τόπου….. και θα συνεχίσει….. με πολλή περισσότερη δύναμη…… γιατί την αντλεί από τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του ποδηλάτου που στηρίζουν και επικροτούν όλη αυτή τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ…..

Be the first to comment

Leave a Reply