ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 13/05/2018 We do not participate RISOS ORESTIADA EUROPE DAY 2018

ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 13/05/2018

Τριεθνής Ποδηλατική Συνάντηση ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ στα πλαίσια της εορτής για την ΗΜΕΡΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ που σηματοδοτεί την ΕΙΡΗΝΗ των ΛΑΩΝ την ΦΙΛΙΑ των ΛΑΩΝ τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και τον ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ θα προσθέσουμε εμείς, ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, γιατί ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ Χώρα θα είναι η ΤΟΥΡΚΙΑ, εδώ στην Αδριανούπολη, με βάση τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φέτος ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειές τους ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας ΡΗΣΟΣ δεν θα συμμετέχουμε!

Βροντοφωνάζουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας, του ΔΗΜΗΤΡΗ και του ΑΓΓΕΛΟΥ.

Θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
Εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν. Δεν παύουν όμως να μην μας επηρεάζουν τέτοια γεγονότα.

Σεβόμαστε το εθνικό δίκαιο όλων των χωρών, γιατί προπάντων είναι ανθρώπινο φαινόμενο.

Λόγω της συχνότητας όμως τέτοιων καταστάσεων στην περιοχή μας, και την άμεση επίλυση τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από συνεννόηση των δυο πλευρών, μέσα στα πλαίσια της ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης που έχουμε καταφέρει τα τόσα χρόνια εδώ, επιθυμούμε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε τα παιδιά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ο ΑΓΓΕΛΟΣ να είναι όσο ποιο σύντομα κοντά στις οικογένειες τους.

Δεν μπορεί δυο Ευρωπαίοι πολίτες να είναι κρατούμενοι σε μία από τις διοργανώτριες χώρες ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης;

Την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Το ΔΣ

ΠΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΡΗΣΟΣ